Janny van der Heijden bracht in september vorig jaar een bezoekje aan onze landwinkel. Ze kwam boodschappen doen – boerenboter, kefir, boerenyoghurt en cantharellen – voor de uitzending van ‘Max Vandaag’, live vanuit Zwolle. In de betreffende uitzending bereidt ze een heerlijk recept met (onder meer) onze eigen zuivel. Natuurlijk willen we jullie dit recept niet onthouden!
Bereid met onze zuivel
Zoals beschreven op de website van Max Vandaag: Dit recept voor boerenkip is een mix van oer-Nederlands en een tikje Frans. Prachtige zuivel en kip uit Raalte, met een klassiek recept uit de Normandische Calvados-streek waar appels, boter en room een veel gebruikt ingrediënt zijn. Bekijk hier een kort filmpje van de uitzending! Op circa 16:25 start ‘ons item’, waar we worden aangekondigd als ‘De zuivelboerderij waar Jonnie Boer (Librije) zijn producten haalt.’
(* Op circa 16:25 start ‘ons item’)
Boerenkip van Janny
Ingrediënten boerenkip van kippendijen (2 personen)
2 – 4 stukken (afhankelijk van de grootte) kippendijfilet
zout, peper
1 flinke sjalot
1 friszure appel
boerenboter
scheut (versgeperste) biologisch appelsap
biologische (kippen)bouillonpoeder
allesbinder
flinke scheut room
Bereidingswijze
Snijd de dijfilet in stukken en kruid ze met zout en peper. Pel en snipper de sjalot. Snijd de appel in vieren, verwijder de schil en klokhuis en snijd de parten nog een keer doormidden. Bak de stukken kip aan in de pan en neem ze eruit als ze rondom mooi gekleurd zijn. Voeg eventueel wat extra boter toe en fruit dan de sjalotsnippers en appelparten enkele minuten. Voeg de kip weer toe en schenk een flinke scheut appelsap in de pan. Breng op smaak met bouillonpoeder en laat de kip zachtjes stoven. Laat de laatste paar minuten de room zachtjes meekoken. Proef of de saus nog extra op smaak gebracht moet worden en bind met wat alles binder. Lekker met groente en rijst of krieltjes!
Kijk voor Janny’s recept ‘Boerenkip van kippenfilet’ én de bijbehorende ingrediënten op Max Vandaag. Janny, bedankt voor je heerlijke recept!