Berichtennieuws
Nieuwe dop!
Nieuwe dop!
Misschien heeft u het al opgemerkt wanneer u karnmelk drinkt. Dat de dop niet meer los wil van de fles.
Per 3 juli 2024 (wijziging van het ‘Besluit beheer verpakkingen 2014) wordt het verplicht dat doppen vast blijven zitten aan plastic drankflessen en drankenkartons die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik. Op deze manier wordt de dop automatisch ingeleverd voor recycling en komt de dop niet in het zwerfafval terecht. Het is dus een wettelijke verplichting. In de loop van de tijd zult u merken dat er meer zuivel producten deze dop krijgen. We maken natuurlijk eerst onze voorraad doppen op.
Een tip die we u mee willen geven, na het openen [..]
Gerecyclede PET fles
Nieuw! Knapenvelder vult de zuivel af in gerecyclede PET flessen!
Wie slim is, heeft oog voor de toekomst. Naast het sluiten van de productcyclus door betere recycling, vinden wij het ook belangrijk om te kijken naar hernieuwbare grondstoffen.
Door deze nieuwe gerecyclede PET flessen lijkt het alsof onze producten een andere kleur heeft gekregen. De literfles heeft namelijk een “blauw/groene” kleur. Waardoor het product een iets andere kleur krijgt. Het product is gelijk gebleven en we gebruiken nog steeds zo weinig mogelijk kleurstoffen.
Lost het alle problemen op? Zeker niet. Maar het kan een belangrijke stap zijn op weg naar een circulaire economie.
Mocht u verder hier nog vragen over hebben [..]
Personeel Gezocht! we zijn voorzien!
We zijn per direct op zoek naar iemand op de:
– vrijdag
– zaterdag
– en natuurlijk hoort daar (in overleg) ook extra werken in de vakanties.
wat ga je doen? Dat is heel divers….en kan zijn:
* produceren van al onze lekkere zuivelproducten!
* klanten helpen zoals afrekenen en advies geven
* bevoorraden van de winkel
* winkel op orde houden
wat verwachten we van je/jullie?
* interesse in voeding en bereiding
* een aanpakker die nauwkeurig, positief, flexibel en stressbestendig is.
* weet wat schoonmaken en hygiënisch werken is (of bereid om te leren)
* zelfstandig maar ook goed functioneert binnen een [..]
BinnensteBuiten: kruudmoes
Afgelopen vrijdag (17 april 2020) was De Knapenvelder in de uitzending van BinnensteBuiten. BinnensteBuiten is een programma met ‘Dagelijkse inspiratie voor binnen & buiten’, elke dag te zien op NPO2. Eén van de vaste onderdelen van het programma is ‘Passie voor eten’. Culinair expert, fijnproever en chef-kok Alain (Caron) neemt de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. Deze keer bij De Knapenvelder!
Het item is vorig jaar juni, vóór de Coronacrisis en de bijbehorende maatregelen, bij ons opgenomen. Waar het item over gaat? Over het bijzondere streekgerecht kruudmoes. Een ‘papachtige, voedzame drank op basis van boerenkarnemelk’, dat vroeger door de boeren werd meegenomen als ze hard moesten werken op de akkers. Behalve [..]
Uitzending BinnensteBuiten
Heb je het programma BinnensteBuiten weleens gezien op tv? BinnensteBuiten – een programma met ‘Dagelijkse inspiratie voor binnen & buiten’ – is elke dag te zien op NPO2. Van maandag t/m zaterdag rond 18:45 uur; op zondag kun je er een half uurtje later van genieten.
Eén van de vaste onderdelen van het programma is ‘Passie voor eten’. Culinair expert, fijnproever en chef-kok Alain (Caron) neemt de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. Met deze bijzondere gerechten zet hij ter plekke een smakelijke maaltijd in elkaar. Alain is een fijnproever van Franse origine. Hij wordt helemaal lyrisch van mooie producten en lekker eten.
En weet je wat? Alain is vorig jaar, samen met de crew [..]
Uitzending 24Kitchen: Overijssel
Laura de Grave, culinair journalist, kookboekenauteur, tv-presentator en schrijfster van het Nederland Kookboek, crosst met een elektrische motor door heel Nederland om op zoek te gaan naar lokale producten en gerechten. Dat doet ze voor 24Kitchen, een FoodLifestyle platform in Nederland. 24Kitchen wil mensen inspireren en motiveren om meer aandacht te besteden aan hun voeding door middel van informatieve televisieprogramma’s.
(* Deze aflevering is uitgezonden op 10-10-2019. Vanaf 04:53 is De Knapenvelder te zien.)
In deze aflevering reist Laura af naar Overijssel om te onderzoeken hoe je met vers gevangen snoekbaars de lekkerste Wieden-cocktail kan maken. Tussendoor maakt ze een pitstop bij de Knapenvelder om te proeven van rauwe melk en hangop.
Laura introduceert [..]
Nederland Kookboek, Laura de Grave
Laura de Grave, culinair journalist, kookboekenauteur en tv-presentator heeft een kookboek geschreven: Nederland kookt. Laura was (vorig jaar augustus) bij ons in de winkel op bezoek voor haar uitzending van 24Kitchen, over de provincie Overijssel.
In elke aflevering zoekt Laura lokale hotspots die het omrijden waard zijn. Naast heel veel water heeft Overijssel ook de meeste koeien van Nederland. Als ze een bordje ziet met ‘Rauwe Melk’ erop, stopt ze altijd even. Deze keer bij De Knapenvelder! In het kookboek staat het volgende over (onder meer) De Knapenvelder geschreven:
Overijssel is de provincie met de meeste koeien. Veel bedrijven verwerken de melk tot zuivelproducten, waaronder De Knapenvelder in Raalte. Tot 1955 werden de koeien in [..]
‘Boerenkip’ van Janny van der Heijden
Janny van der Heijden bracht in september vorig jaar een bezoekje aan onze landwinkel. Ze kwam boodschappen doen – boerenboter, kefir, boerenyoghurt en cantharellen – voor de uitzending van ‘Max Vandaag’, live vanuit Zwolle. In de betreffende uitzending bereidt ze een heerlijk recept met (onder meer) onze eigen zuivel. Natuurlijk willen we jullie dit recept niet onthouden!
Zoals beschreven op de website van Max Vandaag: Dit recept voor boerenkip is een mix van oer-Nederlands en een tikje Frans. Prachtige zuivel en kip uit Raalte, met een klassiek recept uit de Normandische Calvados-streek waar appels, boter en room een veel gebruikt ingrediënt zijn. Bekijk hier een kort filmpje van de uitzending! Op circa 16:25 start ‘ons item’, waar [..]