Laura de Grave, culinair journalist, kookboekenauteur, tv-presentator en schrijfster van het Nederland Kookboek, crosst met een elektrische motor door heel Nederland om op zoek te gaan naar lokale producten en gerechten. Dat doet ze voor 24Kitchen, een FoodLifestyle platform in Nederland. 24Kitchen wil mensen inspireren en motiveren om meer aandacht te besteden aan hun voeding door middel van informatieve televisieprogramma’s.
(* Deze aflevering is uitgezonden op 10-10-2019. Vanaf 04:53 is De Knapenvelder te zien.)
Pitstop bij De Knapenvelder
In deze aflevering reist Laura af naar Overijssel om te onderzoeken hoe je met vers gevangen snoekbaars de lekkerste Wieden-cocktail kan maken. Tussendoor maakt ze een pitstop bij de Knapenvelder om te proeven van rauwe melk en hangop.
Lokale producten en gerechten
Laura introduceert de afleveringLokaal Overijssel: ‘Ik ben Laura en ik cross op een elektrische motor door heel Nederland. Op zoek naar lokale producten en gerechten. In deze aflevering onderzoek ik in Overijssel de Wieden-cocktail.’
Bordje met ‘rauwe melk’? Dan stop ik!
Laura Grave: ‘In elke aflevering zoek ik lokale hotspots die het omrijden waard zijn.’ Naast heel veel water heb je in Overijssel ook de meeste koeien van Nederland. En als ik een bordje zie met ‘Rauwe Melk’ erop, stop ik altijd even. Deze keer: De Knapenvelder!
Aflevering 2: Overijssel
Bekijk aflevering 2 van Lekker lokaal (Overijssel): van simpel product naar sterrengerecht. Deze aflevering is uitgezonden op 10 oktober 2019. Vanaf circa 04:53 is De Knapenvelder te zien.