Heb je het programma BinnensteBuiten weleens gezien op tv? BinnensteBuiten – een programma met ‘Dagelijkse inspiratie voor binnen & buiten’ – is elke dag te zien op NPO2. Van maandag t/m zaterdag rond 18:45 uur; op zondag kun je er een half uurtje later van genieten.
Eén van de vaste onderdelen van het programma is ‘Passie voor eten’. Culinair expert, fijnproever en chef-kok Alain (Caron) neemt de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. Met deze bijzondere gerechten zet hij ter plekke een smakelijke maaltijd in elkaar. Alain is een fijnproever van Franse origine. Hij wordt helemaal lyrisch van mooie producten en lekker eten.
Alain, lyrisch van Kruudmoes
En weet je wat? Alain is vorig jaar, samen met de crew van BinnensteBuiten, bij ons op De Knapenvelder geweest! In onze Bongerd (boomgaard) heeft hij een warm gerecht met pasteideeg gekookt, van het traditionele streekgerecht Kruudmoes. Kruudmoes is een traditioneel Overijssels gerecht van gort, karnemelk, spek, rookworst, rozijnen en veel verse kruiden, dat koud of een beetje lauw wordt gegeten. Alain heeft er een heel verrassend en súperlekker gerecht van gemaakt!
Kijk je ook?
Op vrijdag 17 april rond 18.45 uur wordt deze aflevering uitgezonden op NPO2. De uitzending én het recept over Kruudmoes verschijnen na de uitzending op de website van BinnensteBuiten.Natuurlijk plaatsen we de aflevering én het recept ook op onze Facebook-pagina en onze nieuwe website-in-wording. We houden je op de hoogte!
Sallandse kruudmoes
Op De Knapenvelder maken we ieder jaar, van zuivel van onze eigen koeien, heerlijke ambachtelijke Sallandse Kruudmoes. Vol karnemelk, gort, rozijnen, worst, spek, kervel, munt, peterselie en bieslook. Kruudmoes is een zomergerecht: normaal gesproken kunnen we dit in de tweede helft van mei voor de eerste keer maken. Alle kruiden moeten immers ook eerst opkomen.
Uiteraard is onze heerlijke kruudmoes over ruim een maand te koop in onze eigen Landwinkel. Houd voor meer informatie onze facebook-pagina in de gaten. We zien je graag in onze winkel en vertellen je graag meer over dit traditionele Sallandse gerecht.