Afgelopen vrijdag (17 april 2020) was De Knapenvelder in de uitzending van BinnensteBuiten. BinnensteBuiten is een programma met ‘Dagelijkse inspiratie voor binnen & buiten’, elke dag te zien op NPO2. Eén van de vaste onderdelen van het programma is ‘Passie voor eten’. Culinair expert, fijnproever en chef-kok Alain (Caron) neemt de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. Deze keer bij De Knapenvelder!
Het item is vorig jaar juni, vóór de Coronacrisis en de bijbehorende maatregelen, bij ons opgenomen. Waar het item over gaat? Over het bijzondere streekgerecht kruudmoes. Een ‘papachtige, voedzame drank op basis van boerenkarnemelk’, dat vroeger door de boeren werd meegenomen als ze hard moesten werken op de akkers. Behalve boerenkarnemelk bevat de kruudmoes spek, worst, parelgort, kervel en rozijnen.
Een spannende combinatie
Het was een spannende combinatie voor de Franse allesproever Alain Caron. Wat Alain vond van de kruudmoes? Dat zie je hier in de uitzending!
Bladerdeeg, kruusmoes en meer
Op basis van onze kruudmoes bedacht Alain een bijzonder recept voor een heerlijke maaltijd. Het is een pasteigerecht geworden, geïnspireerd op ‘Mieny’s kruudmoes’. Ben je benieuwd naar het recept, vol ingrediënten als bladerdeeg, peterselie, tuinkers, worstjes en gemengde sla? Je leest het hier
Wij van De Knapenvelder zaten afgelopen vrijdag vol spanning klaar voor de buis. Ook wij hadden de uitzending, al opgenomen in juni vorig jaar, nog niet gezien. We zijn blij verrast met het resultaat! En met het recept dat Alain met onze kruudmoes heeft gemaakt. Alain en collega’s: bedankt!
Kruusmoes. Ongeveer half mei weer te koop in onze eigen winkel.